Godkänd HCM screening för Inez

21 september 2023 var Inez hos veterinären och gjorde ultraljud på hjärtat, HCM screening som ingår i hälsoprogram för avelsdjur. Undersökningen syftar till att upptäcka förändringar i hjärtmuskeln och bör göras före parning. HCM screeningen blev godkänd och Inez sköttes sig exemplariskt och låg helt stilla under hela undersökningen.

Doris flyttar till nytt hem...

Detta är sista veckan Lola och mamma Doris bor ihop. Till helgen, den 9:e juli, flyttar Doris till nytt hem och återförenas där med sin andra kattunge Lucy. Doris är mamma till två kullar med vardera två kattungar. Hon är den katt som bott hos oss längst och är den snällaste katten vi någonsin träffat. Hon är omtänksam, kelig och social, och kan sitta och titta på dig med sin vackra stora blå ögon i flera minuter. Doris kommer att vara saknad.

Lola stannar kvar som avelshona

SE*Catloversclub Chanel Lorelei (Lola) eller Lollipop som hon också kallas, född 23 februari 2023, kommer att stanna som ny avelshona efter att Doris har gått i pension. Lola kommer att PK testas och HCM scannas innan hon paras i juli-augusti 2024. Mamma är SE*Catloversclub Asbest Doris och pappa är SE*Kjelinges BC Tjatte

Lucy har flyttat till sin familj

Lucy flyttade den 1 juni 2023 till landet utanför Nynäshamn och älskar sin nya familj. På bilden myser hon med pappa Jack.

Doris fyller 3 år!

Den 7 juni 2023 fyllde Doris 3 år. Hon är mamma till fyra jättefina katter och kattungar. Doris är den snällaste och mest fogliga katt vi någonsin haft i vårt stall och hon kommer när man ropar på henne. Helt underbar katt!

Lola & Lucy 14 veckor gamla!

Enligt Sveraks nya regler får kattungar flytta först vid 14 veckors ålder. Idag 1 juni 2023 fyller Lucy & Lola (f.d Lori) 14 veckor och är därmed flyttklara. Lola kommer att stanna som avelskatt och Lucy flyttar till sin nya familj i Sorunda utanför Nynäshamn.

Två kattungar födda via kejsarsnitt 23 feb 2023

Doris började blöda under natten och tidigt på morgonen ca 05.30 kom två små honor till världen via kejsarsnitt på AWAKE Djursjukhus på Söder. Båda honorna har fina lockar i pälsen. Den ena är större med en grå liten fläck på ryggen och vägde 79 gram medan den mindre vägde 62 gram.

Inez har flyttat till ny foderfamilj 12 jan 2023

Inez har flyttat till Västerhaninge till en fantastisk familj med tre barn, den söta bondkatten Katzumi och hamstern Popcorn. Den tidigare foderfamiljen kunde tyvärr inte ha Inez kvar pga allergi. Följ Inez äventyr hos den nya familjen på IG: swedish_laperms. Tack Angelika med familj för att ni tar emot en ny familjemedlem!

Parning för Doris 20 dec 2022

Doris besökte Tjatte i Uppsala för parning i dagarna före jul. SE*Kelinges BC Tjatte är en mycket vacker hankatt med gröna ögon, vacker lockig päls och fantastiska krulliga morrhår! Hoppas på en kull med supersöta kattungar i slutet av februari 2023.

Birka kattklubb internationella kattutställning 19 nov 2022

Doris och Inez var med och tävlade på Birkakattens utställning den 19 november 2022. Doris blev nominerad och fick ett CAC (Certificat d'Aptitude de Championat) certifikat. Tre CAC utdelade av tre olika domare ger titeln Champion. Inez blev nominerad och gick till final. Inez fick Ex1 (Excellent) i alla kategorier vilket är det högsta betyget en katt kan få i denna ålder. Fler bilder från utställningen finns under "BILDGALLERI"